Veelgestelde vragen over acupunctuur

Hieronder vind je antwoorden op vragen die vaak gesteld worden door mijn cliënten. Als je vraag er niet tussen staat, stel mij dan je vraag, ik help je graag. Wat je klacht ook is. Want het maakt mij niet uit waar je mee zit, er bestaan geen vreemde of rare klachten.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?

Bijna al mijn cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot deel van mijn cliënten laat tijdens mijn behandelingen sterke vooruitgang zien. De afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur op verschillende klachten, waaruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 80% van de mensen die acupunctuurbehandelingen ondergaan:

  • Bij 45% van de cliënten is de klacht geheel verholpen
  • Bij 35% van de cliënten is een de klacht sterk afgenomen
  • de overige patiënten ervaren goede verbetering en komen periodiek terug voor behandeling

Wat voel ik van de kleine naaldjes?

In principe voel je bijna niets van de naaldenprikjes. De naaldjes zijn namelijk erg dun en worden enkel op het oppervlak van je huid ingebracht. Wat goed is om te weten is dat hier nog een verschil in is tussen Chinese en Japanse acupunctuur. Bij de Japanse acupunctuur worden de naaldjes nog minder diep aangebracht dan bij de Chinese acupunctuur. Over het algemeen geven mijn cliënten aan dat acupunctuur zeer meevalt en dat het absoluut geen pijn doet.

Hoe maak ik bij jou een afspraak?

Bij mij kun je eenvoudig een afspraak maken. Dat kan je zowel per e-mail doen als telefonisch. Meestal kan je vrij snel bij mij terecht, in sommige gevallen zelfs binnen een week. Vul mijn contactformulier en maak een afspraak.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt mij bellen voor een afspraak of vul het contactformulier in.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor behandeling kom?

Zorg ervoor dat je in ieder geval gegeten hebt. Acupunctuur op een compleet lege maag kan ik dan ook niet aanraden. Ga op tijd van huis en kom ontspannen aan. Probeer verder in ieder geval een ruim zittende broek te dragen of een rok. Afhankelijk van de klacht worden er ook punten op de rug behandeld.

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?

Belangrijk is dat een acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan al zijn leden.

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden de behandelingen van een acupuncturist meestal vergoed. Lees meer over mijn tarieven.

Maak een afspraak

Neem contact met mij op als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!